Wat te doen bij een schorsing?

Bij schorsing of non-actiefstelling wordt aan de werknemer een tijdelijk verbod opgelegd om zijn werkzaamheden te verrichten. In de praktijk worden deze termen veel door elkaar gebruikt, er is echter wel een verschil: Schorsing vindt plaats om disciplinaire redenen, waar op non-actiefstelling ook mogelijk is in situaties waarin de werknemer geen verwijt heeft.

Een werkgever mag werknemers schorsen wanneer de aanwezigheid van de desbetreffende werknemer leidt tot een onwerkzame situatie op de werkvloer. Voordat tot schorsing mag worden overgegaan, dient de werkgever de werknemer aan te spreken op het storende gedrag en dient de werknemer de kans te krijgen dit te verbeteren. Hierbij wordt een waarschuwing uitgegeven dat schorsing onvermijdelijk is wanneer het gedrag van de werknemer niet snel zal verbeteren. Als de werknemer niet is gewaarschuwd, is schorsing alsnog mogelijk. De werkgever heeft dan echter juridisch wel een aanzienlijk zwakkere positie. Zowel bij schorsing als bij op non-actiefstelling moet het loon van de werknemer worden doorbetaald, ook als de maatregel terecht opgelegd is. In Den Bosch en in de omgeving van Den Bosch kan ons advocatenkantoor, expert op het gebied van arbeidsrecht in Den Bosch, u alles vertellen over schorsing en non-actiefstelling.

Schorsing en arbeidsrecht

Als u als werknemer bent geschorst, terwijl er door uw werkgever niet is voldaan aan de voorwaarden voor schorsing, kunt u een arbeidsrecht advocaat inschakelen. In Den Bosch en omgeving staan wij voor u klaar. Onze advocaat verzoekt de rechter om de schorsing op te heffen en u weer aan het werk te stellen. Ook kunnen wij de rechter verzoeken om een rectificatie, wanneer de werkgever uw medewerknemers schriftelijk over uw schorsing heeft geïnformeerd. Als de werkgever niet heeft voldaan aan de voorwaarden voor schorsing, stelt de rechter meestal de werknemer in het gelijk. Wilt u meer weten over schorsing? Neemt u dan in Den Bosch contact op met ons advocatenkantoor.