Wat te doen bij ziekte?

U probeert het natuurlijk zo veel mogelijk te voorkomen, maar toch kan het gebeuren dat u ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt. Wanneer dit u overkomt en u bent in dienst bij een werkgever, is het van belang dat u op de hoogte bent van de wettelijke regels omtrent langdurige ziekte en ontslag. Als arbeidsrecht advocaat in Den Bosch en omgeving kunnen we u alles vertellen over ziekte, arbeidsongeschiktheid en de ontslagprocedure bij ziekte.

Langdurige ziekte en arbeidsrecht

Als werknemer bent u beschermd tegen ontslag, wanneer u ziek wordt. Wist u bijvoorbeeld dat u in de eerste twee jaar van uw ziekte niet ontslagen mag worden? In de eerste twee jaar dat u ziek bent geldt het zogeheten opzegverbod, wat inhoudt dat uw werkgever u in die periode niet mág ontslaan. In deze periode mag hij wel proberen u weer aan het werk te krijgen; hetzij in uw eigen functie of in een functie die voor u uitvoerbaar is.

Bent u door ziekte arbeidsongeschikt? Schakelt u dan de hulp in van uw advocaat uit Den Bosch. Wanneer u een beroep op ons doet, zullen wij voor u al het mogelijke doen. Zo zullen wij kijken of het mogelijk is uw huidige functie te behouden en kijken wij of eventueel achterstallig salaris aan u kan worden uitbetaald. Wanneer u dreigt uw baan te verliezen, onderhandelen wij met uw werkgever over de beste ontslagregeling. Woont u in Den Bosch of omgeving en wilt u weten welke juridische hulp ons advocatenkantoor u kan bieden bij langdurige ziekte? In Den Bosch en omgeving zijn wij expert op het gebied van arbeidsrecht, wij kunnen u dan ook alles vertellen over ziekte. Neemt u contact met ons op.