Arbeidsongeschikt, wat nu?

Arbeidsongeschikt zijn betekent dat u door ziekte of een handicap werkzaamheden niet of gedeeltelijk niet meer kunt uitvoeren. Wanneer u arbeidsongeschikt raakt, kan dit grote gevolgen hebben op uw leven, met name financieel. Het is daarom belangrijk om te weten wat uw rechten en plichten zijn. Ons advocatenkantoor in de regio Den Bosch staat u in een dergelijke situatie graag bij en is uw specialist bij alle juridische zaken omtrent arbeidsongeschiktheid.

Wanneer u bij arbeidsongeschiktheid één van onze ervaren en gespecialiseerde advocaten inschakelt, zullen wij eerst samen met u alle juridische mogelijkheden bekijken voor baanbehoud. Ook als er sprake is van achterstallig loon, zorgen wij ervoor dat dit alsnog betaald wordt. Wanneer ontslag door arbeidsongeschiktheid dreigt, kunnen wij u helpen te onderhandelen over een ontslagvergoeding.

Arbeidsongeschiktheid en het UWV

Wanneer u arbeidsongeschikt raakt, wordt de mate van arbeidsongeschiktheid vastgelegd door het UWV. Wanneer u voor meer dan 35% arbeidsongeschikt wordt verklaard, komt u in aanmerking voor een WIA-uitkering. Door middel van een gesprek met een verzekeringsarts en een onderzoek door een arbeidsdeskundige wordt het verschil berekend tussen wat u vroeger verdiende en wat u met ander werk nog kunt verdienen. Als dit verschil minder is dan 35%, krijgt u alsnog geen WIA-uitkering. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u bezwaar maken. Hiervoor kunt u een ervaren arbeidsrecht advocaat inschakelen. Wilt u meer weten wat wij in de regio Den Bosch voor u kunnen doen omtrent arbeidsongeschiktheid? Neem dan snel contact met ons op.